Μέσα στην εβδομάδα έκανα μια βόλτα από την γειτονιά των Άνω Πετραλώνων. Επισκέφτηκα ένα εστιατόριο-όαση μέσα στο κέντρο της Αθήνας. Οι οικοδεσπότες Ορέστης και Δημήτρης, με καλοδέχτηκαν και απάντησαν σε όλες τις ερωτήσεις μου γιατί ως γνωστόν είμαι και περίεργος άνθρωπος!

Τρώων

Καθήσαμε με την παρέα μου στο τραπέζι και ζητήσαμε από τους οικοδεσπότες μας να επιλέξουν εκείνοι τι θα μας σερβίρουν. Πραγματικά τα πιάτα που φάγαμε ήταν πολύ νόστιμα! Αυτά που ξεχωρίσαμε και σίγουρα στην επόμενη επίσκεψή μας θα τα δοκιμάσουμε είναι τα μανιτάρια με τα αρωματικά χόρτα που δεν μοιάζουν σε τίποτα από αυτά που είχαμε δοκιμάσει μέχρι τώρα, φανταστικό ριζότο κοτόπουλο αρωματισμένο με κρασί μαρσάλα και το απίστευτα μαλακό μοσχαράκι γάλακτος με σάλτσα πιπεριού σε φύλλο κρούστας.

Περιττό να πω ότι κλείσαμε το γεύμα μας με επιδόρπιο και τι (!) επιδόρπιο, ένα κομμάτι ολόφρεσκο μιλφεϊγ με κρέμα που μόλις είχε παρασκευαστεί. Έχουν και φοβερή σοκολατόπιτα που δεν δοκίμασα εγώ, γιατί δεν είμαι και τόσο λάτρης της σοκολάτας, αλλά εσείς που την αγαπάτε, να την δοκιμάσετε.

Θα ξαναπάω;

  • Ναι, αλλά θα επιλέξω να είναι βράδυ για να συνεχίσω το ποτό μου στο διπλανό bar, που αν κρίνω από τον κατάλογο, που έριξα μια ματιά, υπόσχεται πολλά!

Το ξεχώρισα γιατί:

  • Έχει πολύ όμορφο και χαρούμενο περιβάλλον, νομίζεις ότι είσαι σε έναν ολάνθιστο κήπο, κάτι που σίγουρα θα μου φτιάξει την διάθεση όταν έρθουν οι μουντές μέρες του χειμώνα.

Ο Κήπος της Τρώων, Τρώων 37,Ανω Πετράλωνα

Use Facebook to Comment on this Post