Ξέρεις τι μου έχει μάθει η μητρότητα, εδώ και 8 περίπου χρόνια; Ότι δεν υπάρχει λόγος για πανικούς, βιασύνες και υπερβολές! Γι αυτό λοιπόν αποφάσισα να γράψω ένα κείμενο σχετικό με το πως οργανώνομαι κάθε Σεπτέμβρη για την νέα σχολική χρονιά, όχι μόνο σε ότι έχει να κάνει με τα σχολικά αλλά γενικά με τα παιδιά, ρούχα, παπούτσια, αξεσουάρ και φυσικά σχολιά είδη και γραφική ύλη. Εντάξει, τώρα θα μου πεις, κυρία μου εσύ που είσαι food μπλογκέρισα τι δουλειά έχεις να μας λες για οργάνωση κλπ. Και θα σου πω ότι αν έμαθα ένα πράγμα από την μητρότητα αυτόν είναι η οργάνωση!

Γι’ αυτό διάβασε παρακάτω άλλο ένα κείμενο μιας πονεμένης μάνας που ξεκινάει όπως πάντα κάνοντας λίστες … Ας ξεκινήσουμε με τα ρούχα και τα παπούτσια λοιπόν!

Τα tips που θα διαβάσεις παρακάτω είναι όλα unisex οπότε προσαρμόσου αναλόγως.

  • Κάνε μια έρευνα στα συρτάρια και την ντουλάπα των παιδιών για να δεις τι τους κάνει ακόμα ( που χλωμό το κόβω δλδ αλλά λέμε τώρα). Μπορεί να έχεις κανένα μπλουζάκι που τους το πήρε η μάνα σου λίγο μεγαλύτερο για να το φοράει και του χρόνου, για παράδειγμα και να γλιτώσεις από κάτι.
  • Κάνε λίστα με αυτά που χρειάζονται τα παιδιά σου, για το σχολείο.
  • Επέλεξε να αγοράσεις από ένα μαγαζί όλα τα ρούχα των παιδιών. ένα κατάστημα που εμπιστεύεσαι και θεωρείς ότι όχι μόνο σε συμφέρει οικονομικά τώρα που θα κάνεις τις αγορές αλλά όπως έλεγε η γιαγιά μου “το φτηνό το κρέας το τρώνε τα σκυλιά” ή ακόμα χειρότερα “Κυριακής χαρά , Δευτέρας λύπη”. Εννοώντας πως με το που θα το βάλεις για πλύσιμο το ρουχαλάκι θα διαλυθεί ή στην καλύτερη θα μεταμορφωθεί σε ρούχο για την Barbie.
  • Προτίμησε βαμβακερά ρούχα γιατί είναι πιο εύκολα στο πλύσιμο και πιο ποιοτικά. Επένδυσε κυρίως σε φόρμες γιατί όπως και να το κάνουμε είναι πιο πρακτικές όχι μόνο για αγόρια αλλά και για τα κορίτσια.
  • Μην παρασυρθείς! Το παιδί δεν είναι σας εμάς που κρυώνουμε και χρειαζόμαστε ζακετάκια κλπ. Ένα καλό μπουφάν αρκεί, φρόντισε να έχει κουκούλα αλλά να είναι και αδιάβροχο.
  • Επένδυσε σε 2-3 φουτερ με φερμουάρ και κουκούλα που να συνδυάζονται με όλες τις φόρμες αλλά και τα τζιν.
  • Eπέλεξε ένα καλό ζευγάρι αθλητικά παπούτσια για να κρατήσει και σε ένα ζευγάρι μποτάκια για τις βροχές. Φυσικά, όλα έχουν να κάνουν και με την ηλικία! Στις πρώτες τάξεις του δημοτικού και στο νηπιαγωγείο εννοείται ότι επιλέγουμε παπούτσια με βελκρο (aka σκράτς)
  • Και το πιο σημαντικό! Αγόρασε μάσκα παιδική που θα επιλέξετε μαζί με το παιδί γιατί είναι και αυτό πλέον στην καθημερινότητά μας !

Όλα αυτά είναι νομίζω αρκετά γενικευμένα τιπς εκτός αν είστε από μέρος με πολύ κρύο και χιόνι όπου χρειάζονται ειδικά μπουφάν και μπότες. Τέλος, να σας πω ότι ζηλεύω πολύ όλες αυτές τις μανάδες και τους μπαμπάδες που τα παιδιά τους φοράνε στολές!

Use Facebook to Comment on this Post