Κι αφού εδώ και λίγο καιρό έχω γίνει housewife (και προς το παρόν όχι desperate !) σκέφτηκα να σου δώσω και μερικά tips καθαριότητας, ξεκινώντας από την κουζίνα! Εσύ, αλήθεια, πώς καθαρίζεις τα ντουλάπια της κουζίνας σου;

Κάθε 3-4 μήνες καλό είναι να καθαρίζουμε τα ντουλάπια της κουζίνας σε βαθος! Προς Θεού, δεν εννοώ με χλωρίνες  και άλλα βλαβερά απορρυπαντικά που είναι γεμάτα με χημικά και φάρμακα.  Καλό είναι να μην τα χρησιμοποιούμε όχι μόνο γιατί είναι βλαβερά αλλά γιατί επιβαρύνουν και το περιβάλλον.

Αυτά που θα χρειαστείς είναι:

2-3 πανάκια με μικροίνες

Πράσινο σαπούνι (τρίμμα)

Λευκό ξύδι

Νερό

Για να καθαρίσουν οι πόρτες των ντουλαπιών: γέμισε ένα δοχείο ψεκασμού με ζεστό νερό, 2 κουταλιές πράσινο σαπούνι και 2 κουταλάκια ξύδι και ανακίνησε καλά. Ψέκασε το πανάκι  και καθάρισε τις πόρτες των ντουλαπιών και μετά ξέβγαλέ τες με ένα νωπό πανάκι.  Σκούπισε με στεγνό πανί.

Για να καθαρίσει το εσωτερικό των ντουλαπιών, βγάλε ότι έχει μέσα το ντουλάπι και ξεσκόνησέ το. Καθάρισέ το με ένα νωπό πανάκι με μικροίνες που το έχεις βρέξει με ένα μίγμα από λευκό ξύδι και κρύο νερό.

Αν οι πόρτες των ντουλαπιών έχουν λίπη, χρησιμοποίσε μίγμα από 1 μέρος ξύδι  και 2 μέρη νερό. Το ξύδι  διαλύει τα λίπη και τα καθαρίζει τέλεια!

Use Facebook to Comment on this Post