Πολλοί από εσάς που με παρακολουθείτε, γνωρίζετε ότι εκτός από τον Ντένις τον Τρομερό aka Αλέξανδρο, πριν 8 μήνες έγινα μαμά για δεύτερη φορά. Το νέο μέλος της οικογένειας είναι κορίτσι και ξεκίνησε να τρώει φαγητό πριν από δύο μήνες. Εγώ πλέον όχι τόσο αγχωμένη όπως την πρώτη φορά, γίνομαι πιο τολμηρή στις γεύσεις που της προσφέρω να δοκιμάσει γιατί έτσι θα γίνει περισσότερο δεκτικό στις νέες γεύσεις.

Η Ερωφίλη είναι στην φάση που πλέον τρώει φρούτα, φαγητό και απογευματινό ενώ θηλάζει πρωί και βράδυ. Ακολουθώ πάντα τις οδηγίες της παιδιάτρου μου για την εισαγωγή νέας τροφής και προσπαθώ να εντάξω διάφορα φρούτα και λαχανικά χωρίς να παραμένω στα κλασικά, μήλο, αχλάδι, μπανάνα και πορτοκάλι.

Αυτό που σου προτείνω σήμερα είναι μία “φρουτόκρεμα” που περιέχει δύο μόνο υλικά και δεν χρειάζεται μούλτι ή μπλέντερ, αρκεί ένα πιρούνι, που σημαίνει ότι είναι ένα γεύμα εντελώς on-the-go!  Η μπανάνα και το αβοκάντο ταιριάζουν απόλυτα, είναι πολύ νόστιμα και υγιεινά. Το αβοκάντο περιέχει πρωτεΐνες, μονοακόρεστα λιπαρά και βιταμίνες Κ, Ε και Β και είναι ανάμεσα στα superfoods.

Πουρές Μπανάνα Αβοκάντο για μωρό

  • 1 μπανάνα
  • 1/2 ώριμο αβοκάντο

Καθαρίζετε την μπανάνα και την κόβετε σε ροδέλες. Καθαρίζετε και το αβοκάντο και τα βάζετε και τα δύο σε ένα μπολ. Πατάτε με το πιρούνι τα φρούτα για να φτιάξετε ένα βελούδινο πουρέ. Αν το μωράκι σας είναι σε προχωρημένο στάδιο μπορείτε να πατήσετε λίγο λιγότερο τα φρούτα για να φτιάξετε την υφή που σας αρέσει περισσότερο.

 

Σημείωση: Για κάθε τροφή που προορίζεται για το μωρό σας θα πρέπει να προηγείται συμβουλή παιδιάτρου.

 

Use Facebook to Comment on this Post