Η Σαμ τα έχει με λάθος αγόρι, ξέρω , ξέρω… θα με ρωτήσεις τι σόι όνομα εστιατορίου είναι αυτό. Ε λοιπόν να σου πω ότι δεν είσαι το μόνο άτομα που αναρωτιέται για το όνομα του, κι εγώ αυτό σκέφτηκα με το που το άκουσα. Το όνομα είναι εμπνευσμένο από το βιβλίο ενός εκ των ιδιοκτητών και όσο να πεις κάνει μια κάποια εντύπωση.

Το επισκέφτηκα τον προηγούμενο μήνα με την φίλη μου την Ιωάννα Δημοπούλου aka Foodjunkie που θεωρώ ότι ταιριάζουμε πολύ σε πολλά και πόσο μάλλον στην αγάπη που έχουμε κι οι δύο για το καλό φαγητό. Φτάσαμε κι οι δυο στην ώρα μας και μπορώ να πω ότι το εστιατόριο δεν είχε πολύ κόσμο για Πέμπτη βράδυ. Βέβαια έχω και πολύ καιρό να βγω οπότε δεν είμαι και σίγουρη για το αν η Πέμπτη είναι trendy για εξόδους φαγητού κλπ.

Από τα ορεκτικά επιλέξαμε την καπνιστή μελιτζανοσαλάτα με γίδινο τυρί Νάουσας, τα ψητά πλευρώτους με σάλτσα chimichurri και ένα ορεκτικό ημέρας με σπαράγγια. προσιούτο , αυγό ποσέ και μια σος με σποράκια μουστάρδας. Από αυτά τα τρία ορεκτικά αυτό που μας άρεσε πολύ είναι η μελιτζανοσαλάτα , που είχε μια μοναδική γεύση καπνιστής μελιτζάνας. Γιατί δεν ξέρω αν είστε λάτρεις του συγκεκριμένου πιάτου αλλά το σύνηθες είναι να φτιάχνονται μελιτζανοσαλάτες με τόσο πολύ σκόρδο που να μην γεύεσαι σχεδόν καθόλου μελιτζάνα.

Για κυρίως πιάτο επιλέξαμε για την μέση, τον αργοψημένο χοιρινό λαιμό με μανιτάρια τρομπέτες, καπνιστό μπέικον και γαλλικές πατάτες ( όπου γαλλικές εννοούν μάλλον τις baby πατάτες). Δεν λέω καλομαγειρεμένο το κρέας, μαλακό (αργοψημένο γαρ) αλλά γενικά όχι κάτι το ιδιαίτερο.

Όπως πολλοί ξέρετε , εγώ αν δεν κλείσει το γεύμα με γλυκό νιώθω ότι δεν βγήκα έξω οπότε είπα να παραγγείλω το σορμπέ λεμονιού με καραμέλα κατσικίσιου γάλακτος και κανέλα Κεϋλάνης  όπου για να είμαι ειλικρινής μου χάλασε την εμπειρία του γεύματος παρά την ολοκλήρωσεΔεν κατάλαβα ποτέ την κανέλα και ο όλος συνδυασμός μου θύμησε κάτι σε άρωματικό χώρου παρά επιδόρπιο. 

Ετυμηγορία: Δεν ξέρω αν θα επιλέξω να επισκεφτώ και πάλι την Σαμ αλλά σίγουρα την επόμενη φορά θα επιλέξω ένα πιο safe επιδόρπιο.

Κόστος: Λογικό

Διεύθυνση: Λεωνιδου 80 & Σαλαμινος, Κεραμεικός, 210 5222.999

Σ.Σ : Οι φωτογραφίες προέρχονται από την σελίδα του εστιατορίου στο FB.

Use Facebook to Comment on this Post