Στην γειτονιά μου υπάρχουν υπάρχουν πλέον πολλά εστιατόρια αξιώσεων όμως ποτέ δεν φεύγει από το μυαλό μου και λείπει από την γειτονιά είναι το Αρχοντικό. Το Αρχοντικό είναι το εστιατόριο που κάναμε lunch break όταν εργαζόμουν στο Πύργο Αθηνών.  Εκεί σχεδόν κάθε μεσημέρι για να φάμε σπιτικό και νόστιμο φαγητό από τότε που τα “μαμαδίστικα” όπως τα λένε δεν ήταν της μόδας.

Πριν λίγο καιρό το εστιατόριο Αρχοντικό έσβησε 50 κεράκια και έκλεισε 50 νόστιμα χρόνια, από τότε που η οικογένεια Φραγκούλη άνοιξε την επιχειρήσή της, στο Αρχοντικό Αβίας. Από τότε μέχρι και τώρα, σε μια μακρά διαδρομή που ξεκινά λίγο έξω από την Καλαμάτα και φτάνει μέχρι το κέντρο της Αθήνας και τελικά στο Μαρούσι με την ίδια “συνταγή” και αγνά υλικά συνεχίζει να μας προσφέρει νόστιμο φαγητό, σαν αυτό που τρώγαμε στο πατρικό μας!

Αν δεν έχεις δοκιμάσει ποτέ το φαγητό του Αρχοντικού, σου προτείνω οπωσδήποτε να δοκιμάσεις τους παραδοσιακούς λαχανοντολμάδες αυγολέμονο, τις εξαιρετικές πίτες, το λεμονάτο μοσχαράκι και τα σουτζουκάκια (που αν και πολύ γευστικά δεν είναι καθόλου βαριά)! Φυσικά, στο κατάλογο θα βρεις όλα τα αγαπημένα σου φαγητά και όχι μόνο τα παραπάνω !

Να τα εκατοστήσεις, Αρχοντικό!

 

Το Αρχοντικό  Κηφισίας 70 & Πάρνωνος, Μαρούσι (210-6120808)

Use Facebook to Comment on this Post