Αλήθεια, έχετε επισκεφτεί ποτέ το Dosirak; Βρίσκεται εδώ και αρκετά χρόνια στην Βουλής και αν δεν κάνω λάθος είναι από τα πρώτα που άνοιξαν όταν ξεκίνησε αυτό “asian town thing” δίπλα στο κέντρο. Αν θυμάστε εκεί δίπλα ήταν και το Furin Kazan, που πολύ μου έχει λείψει αφότου έκλεισε.

Το Dosirak στο Σύνταγμα, λοιπόν, είναι ένα κορεάτικο/ιαπωνικό εστιατόριο στο κέντρο όπου κρατά σταθερή ποιότητα κατά την άποψή μου όλα αυτά τα χρόνια που τυγχάνει να το επισκέπτομαι. Είναι από τα πρώτα εστιατόρια στην Αθήνα που σέρβιραν sushi [και πιστέψε με παλιά τα sushi bars δεν ήταν όπως τώρα σαςν σουβλατζίδικα με ένα σε κάθε γωνία, ήταν ακριβά και σχετικά σπάνιο να φας κάτι καλό].

Στο Dosirak αν σου αρέσουν οι ασιατικές γεύσεις θα φας καλά. Αν είσαι δε και του σκόρδου, πολύ θα το χαρείς γιατί όπως κορεάτικο χωρίς σκόρδο σπίτι χωρίς μπαλκόνι [οικογενειακό αστείο, αν δεν γέλασες δεν θα παρεξηγηθώ καθόλου μην νομίζεις ]. Το περιβάλλον είναι πάντα ήσυχο, ρετρό σε διακόσμηση σαν κάτι κινέζικα εστιατόρια στο Παρίσι στα 90s. Η πελατεία του είναι επί το πλείστον Ασιάτες σημαντικό για την ποιότητα της γεύσης που σερβίρει.

Ας περάσουμε όμως στο”ψητό”, το φαγητό. Το μενού είναι σούπερ επεξηγηματικό, με το αυθεντικό όνομα του πιάτου γραμμένο με ελληνικούς χαρακτήρες αλλά και φωτογραφία του κάθε πιάτου, άλλο ένα ρετρό στοιχείο του εστιατορίου που μου αρέσει. Λαμβάνοντας ότι μας αρέσει αρκετά το φαγητό, είμαστε large στις παραγγελίες μας οπότε έχω δοκιμάσει αρκετά πιάτα από το μενού και είμαι σε θέση να σου προτείνω κιόλας ανάλογα με το γούστο σου, τι να προτιμήσεις.

Τα σταθερά αγαπημένα μου είναι η σαλάτα με τα φύκια και το σουσάμι και το πολυαγαπημένο μου bulgoggi, κομματάκια από μοσχάρι με μια σχεδόν γλυκιά σάλτσα που μου θύμησε teriyaki αλλά και αρκετό σκόρδο το οποίο πάντα μου αφηνεί την αίσθηση του εθισμού και θέλω να το τρώω ακατάπαυστα ακόμα κι αν έχω χορτάσει. Την τελευταία φορά παραγγείλαμε κι ένα πιάτο με πολύ ψιλοκομμένο χοιρινό που ήταν εξαιρετικά καυτερό αλλά εξίσου εθιστικό με το bulgoggi. Άλλο ένα πιάτο που νομίζω ότι αγαπώ εξίσου είναι το japchae (τζάπσε), με μοσχάρι και αυτό με rice noodles και νομίζω λίγο πιο ήπια γεύση. Εμείς τις περισσότερες φορές για ορεκτικό παραγγέλνουμε sashimi και μετά συνεχίζουμε με τα κορεάτικα.

Αν θες να ανακαλύψεις περισσότερες γεύσεις, το εστιατόριο προσφέρει και τα Dosirak Menus, set menus που σερβίρονται σε κάτι μεγάλους δίσκους με χωρίσματα και περιέχουν διάφορους συνδυασμούς από σχεδόν όλα τα πιάτα του μενού, ακόμα και sushi. Αυτά τα μενού περιέχουν σχεδόν πάντα σούπα και σαλάτα και κάποιο κυρίως πιάτο με το συνοδευτικό του.

Εννοείται ότι Dosirak θα δοκιμάσεις kimchi, το κορεάτικο τουρσί λάχανου, που ενώ είναι κάπως ιδιαίτερο σε γεύση, και πολλοί ενώ διστάζουν να το δοκιμάσουν στην αρχή μετά τους αρέσει.

Aν επιλέξεις να to επισκεφτείς, να ξέρεις ότι θα ξοδέψεις γύρω στα 23- 25 ευρώ το άτομο αλλά πραγματικά θα το ευχαριστηθείς. Αν υπάρχει διαθέσιμο, πιάσε το τραπεζάκι στην γωνία της τζαμαρίας και στο τέλος, μην διστάσεις να ζητήσεις να σου τυλίξουν για το σπίτι ότι περίσσεψε και μετά οπωσδήποτε βόλτα από το Dickie Dee για το πιο τέλειο παγωτό μηχανής φυστίκι που ειλικρινά είναι μοναδικό και το λες και βάλσαμο μετά από τις έντονες κορεάτικες γεύσεις!

Αυτά λοιπόν για το Dosirak, ένα κορεάτικο/ ιαπωνικό εστιατόριο που επισκέφτηκα για πρώτη φορά πριν το 2010 και το επιλέγω μέχρι και σήμερα και που αν και είναι ανάμεσα στα μοδάτα ασιατικά στέκια της περιοχής εξακολουθεί και κρατά την ποιότητά του.

Use Facebook to Comment on this Post