Την αγάπη μου για αυτή την πόλη, σου την έχω εκφράσει αρκετές φορές αλλά ποτέ δεν έχω γράψει για τις επισκέψεις μου εκεί και τις εμπειρίες μου.Να ξεκινήσω λοιπόν για την επίσκεψή μου στο Bar Termini στο Soho, ένα φανταστικό espresso bar βραβευμένο και ανάμεσα στα 50 καλύτερα bar του κόσμου για δύο συνεχόμενες χρονιές, το 2017 ήταν στην 9η θέση ενώ για το 2018 ανέβηκε στην 6η της παγκόσμιας αυτής λίστας.

Όπως ίσως θα καταλάβατε ήδη από το όνομά του είναι ένα αμιγώς italian style στέκι, που μου θύμησε πολύ τα καφέ στην Ρώμη, που θα κάνεις στάση για να πιείς ένα εσπρέσσο ή καπουτσίνο στο πόδι ή να απολαύσεις ένα aperitivo μετά την δουλειά.

Στο Bar Termini , εμείς επιλέξαμε να πιούμε ένα Bloody Mary και το ομώνυμο spritz του ενώ δεν παραλείψαμε να δοκιμάσουμε και το house negroni ( αν δεν κάνω λάθος, το superiore). Τα λόγια είναι περιττά για το πόσο προσεγμένα ήταν όλα! To Bloody Mary είναι ένα κοκτέιλ που μας αρέσει πολύ και το επιλέγουμε συχνά, οπότε έχουμε και μέτρο σύγκρισης, αν σας αρέσει κι εσάς λοιπόν αυτό να επιλέξετε αλλά κι αν δεν το έχετε δοκιμάσει ακόμα πάλι το συστήνω γιατί παιδιά, εδώ είναι απλά απολαυστικό!

Όσο για το Spritz Termini , επίσης μου άρεσε πολύ, δροσιστικό και ότι πρέπει αν θέλεις να “ξυπνήσεις” μετά τις μεγάλες βόλτες στην πόλη. Από όσο είδα στο μενού, σερβίρει και διάφορα ιταλικά πιάτα για συνοδεύσεις το ποτό σου όπως για παράδειγμα, εμείς επιλέξαμε ένα panino με foccacia με μορταδέλα και ρόκα.

Last but not least που λέν’ και στο χωριό μου, δοκιμάσαμε και το house Negroni. Στο Bar Termini, λοιπόν δεν μπορείς να πας χωρίς να δοκιμάσεις το Negroni του. Ακόμα, κι αν δεν σου αρέσει καθόλου τα negroni, να τα δοκιμάσεις. Στον κατάλογό του, λοιπόν θα βρεις το negroni bianco, το superiore, το rosato, το classico και το robusto. Εμείς δοκιμάσαμε το negroni Superiore είναι ένα κλασικό negroni, στο οποίο έχουν εγχυθεί κόκκοι ροζ πιπεριού. Δυστυχώς, δεν είμαι sommelier ή γευσιγνώστης και δεν μπορώ να πω αν είναι όντως το καλύτερο ή κάτι τέτοιο. Αυτό που θα πω με σιγουριά μου άρεσε πολύ και ακόμα θυμάμαι την γεύση του, πράγμα που το έκανε να ξεχωρίσει στο μυαλό μου!

Αν βρεθείς ποτέ εκεί γύρω, κάνε μια στάση, προσοχή όμως αν πας λίγο μετά τις τέσσερις το απόγευμα μάλλον θα πρέπει να κάνεις κράτηση γιατί τέτοια μέρη δεν μένουν μυστικά!

Σ.Σ. Tην επόμενη φορά με βλέπω να αγοράζω ένα μπουκάλι από τα house negronis!

Use Facebook to Comment on this Post