Δέκα χρόνια είναι πολλά αν το σκεφτείς… βάλε με το μυαλό σου ότι μέσα σε δέκα χρόνια μπορείς να αλλάξεις ολοκληρωτικά την ζωή σου!

Εγώ μέσα στα δέκα αυτά χρόνια, άλλαξα 3 σπίτια,  5 δουλειές, έμεινα άνεργη,  βοήθησα στην συγγραφή ενός βιβλίου, βρήκα τον σύντροφο της ζωής μου, έκανα ένα παιδί που είναι 4 ετών  και περιμένω το δεύτερο, το οποίο θα έρθει λίγο πριν κλείσω και ημερολογιακά τον δέκατο χρόνο μου σαν blogger. Διάβασα πάρα πολλά βιβλία, ταξίδεψα σε αρκετές χώρες και γνώρισα ανθρώπους που μου έδωσαν αρκετή έμπνευση είτε συμφωνώ είτε όχι με τις ιδέες τους!  Κατάλαβα πως πολλές φορές ένα κοινό ενδιαφέρον, όπως είναι το φαγητό  είναι μόνο η αρχή για μια όμορφη φιλική σχέση ή και όχι ! Θα μου πεις όμως τι σημασία έχουν όλα αυτά; Και θα σου απαντήσω ότι όλα παίζουν ρόλο στην ζωή γιατί μας επηρεάζουν χωρίς να το καταλαβαίνουμε!

Όταν ξεκίνησα το blogging, στα μέσα του 2007, δεν ήξερα προσωπικά κανένα food blogger και οι πρώτες γνωριμίες ήρθαν μετά από 3 χρόνια! Μέχρι τότε ήμουν πεπεισμένη ότι με διάβαζαν μόνο κάποιοι φίλοι, που ήξεραν τη λόξα που κουβαλάω για το νόστιμο φαγητό, οποιασδήποτε προέλευσης και εθνικότητας!

  • Πως ξεκίνησα να μαγειρεύω;

Έχω πει πολλές φορές, δεν κατάγομαι από μαμάδες και γιαγιάδες που κάναν πίτες, φαγητά, κουλουράκια και τσουρέκια το Πάσχα και λοιπές παρασκευές! Εγώ ξεκίνησα από πολύ μικρή να κάνω κανένα κέικ και την πρώτη μου απόπειρα για choux στα 10, μεγάλη γευστική επιτυχία αλλά και μεγάλος πανικός στην κουζίνα! Μετά μαγείρευα γιατί οι δικοί μου με έμαθαν να εκτιμώ το καλό φαγητό είτε προερχόταν από το σπίτι είτε εκτός.  Μετά μαγείρευα γιατί έμενα μόνη μου και εδώ και πολλά πολλά χρόνια μαγειρεύω για την οικογένειά μου και φυσικά για τους πολύτιμους φίλους μου!

Ας δούμε όμως τα 10 πράγματα που έμαθα στα 10 χρόνια foodblogging!

1.Όσο περισσότερο μαγειρεύεις, τόσο καλύτερος γίνεσαι.

2.  Όταν μαγειρεύεις για τους αγαπημένους σου, τόσο καλύτερος γίνεσαι!

3. Η έμπνευση έρχεται από παντού! Από την λαϊκή αγορά μέχρι το σούπερ μάρκετ, από τα βιβλία και τα περιοδικά μαγειρικής,  από την τέχνη και την λογοτεχνία μέχρι το ίντερνετ, τα social media και το youtube.

4. Οι συν- food bloggers είναι πηγή έμπνευσης αλλά δεν πρέπει να παρασύρεσαι από άλλα στυλ γραψίματος γιατί χάνεσαι στην μάζα… Καθένας έχει το δικό του ύφος!

5. Όσο εξελίσσεσαι, τόσο ξεχωρίζεις!

6.  H μπλογκόσφαιρα είναι ένα μικρό χωριό, αν κάνεις “ζαβολιά” όλοι θα το μάθουν!

7. Δεν έχει κανένα νόημα να συγκρίνεις τον εαυτό σου με τους άλλους. ΚΑΝΕΝΑ όμως! Όταν αρχίσεις να ανησυχείς για τους αριθμούς και να αγχώνεσαι ο ανταγωνισμός φυσικά είναι μονόδρομος. Ο ανταγωνισμός όμως δημιουργεί άγχος και σε μπλοκάρει σε επίπεδο δημιουργίας! Οι αναγνώστες δεν έχουν αγαπημένο μόνο ένα blog αλλά διαβάζουν πολλά! Δεν χρειάζεται να συγκρίνεις τον εαυτό σου με άλλους γιατί καθένας είναι διαφορετικός!

8. Μου αρέσει όταν κάποιος μοιράζεται πράγματα της ζωής του δημόσια (μέσω του μπλογκ του) γιατί αυτό δείχνει ότι νιώθει άνετα με τους αναγνώστες του είναι εξωστρεφής και θεωρεί τους αναγνώστες του, “φίλους”. Παλιότερα μου φαινόταν υπερβολικό και μπορεί να το έχω σχολιάσει αλλά ειλικρινά είναι καθαρά προσωπικό θέμα του καθενός να κάνει ότι θέλει, εφόσον δεν με επηρεάζει προσωπικά!

9. Μου αρέσει, επίσης, όταν ένας blogger δεν μοιράζεται πράγματα της ζωής του δημόσια, ο καθένας κάνει ότι θέλει, παιδιά!

10. Τo να είσαι καλός και ειλικρινής μόνο καλό θα φέρει και είναι δωρεάν! Σε όλες τις εκφάνσεις της ζωής και όχι μόνο στο blogging. Ειδικά όμως στο τομέα του blogging, επικοινωνούμε με πολλούς και διάφορους ανθρώπους, άτομα που ίσως δεν έχουν καμία σχέση με εμάς, έχουν μεγαλώσει σε διαφορετικό περιβάλλον, με άλλη κουλτούρα και δεν υπάρχει λόγος να ποστάρουμε ή να απαντάμε με σχόλια στοχοποιώντας ή κοροιδεύοντας ανθρώπους που δεν συμφωνούν με εμάς!

Ελπίζω να μην σας κούρασα πολύ  με τις πολυλογίες μου! Και τελειώνοντας, να ευχαριστήσω  την οικογένειά και τους φίλους μου ( που θεωρώ επίσης οικογένεια) που με ανέχεται όλα αυτά τα χρόνια με τις περίεργες μαγειρικές μου, τις εξόδους μου, την απουσία μου από διάφορες στιγμές και υπόσχομαι η επόμενη δεκαετία να είναι ακόμα πιο δημιουργική, νόστιμη και θετική για όλους μας! <3

Use Facebook to Comment on this Post