Έχει περάσει μια εβδομάδα και κάτι από τότε που τέλειωσαν οι διακοπές και ενώ όλοι πήραν 1-2 κιλά εγώ τελικά έχασα…βέβαια βοήθησε το ποδήλατο αρκετά μάλλον και η καλύτερη ποιοτικά διατροφή που έκανα σε όλη την διάρκεια των διακοπών.  Εδώ και πολύ καιρό φλερτάρω με την χορτοφαγία, όχι για κανένα φοβερό λόγο απλά έχω αρχίσει λίγο να νιώθω έναν ελαφρύ κορεσμό. Για να μην πλατειάζω όμως , να πω ότι αποφάσισα τουλάχιστον για 7 μέρες να απέχω από οτιδήποτε ζωικό. Όλο αυτό το ονόμασα #veganforaweek και μπορείς να δεις τι επιλέγω αυτή την εβδομάδα για φαγητό σε instagram και FB. Η εμπειρία μου, μέχρι τώρα είναι πολύ θετική αλλά στο τέλος αυτής της εβδομάδας θα έχω μια πιο ολοκληρωμένη άποψη.  Η συνταγή που ακολουθεί είναι μια φανταστική λύση για πρωινό, που μπορείς να φτιάξεις από πριν και πίστεψέ με έχεις πολλές γευστικές επιλογές, που θα σου δείξω σε μελλοντικά posts.

quinoabreakfast

Πρωινό με quinoa, κακάο και καρύδα

1/2 κούπα βρασμένο quinoa

1 κουταλιά τριμμένη καρύδα

2 κουταλάκια chia seeds

1 κουταλάκι ωμό κακάο

1 κουταλάκι σιρόπι αγαύης ή ζάχαρη ή ότι άλλο γλυκαντικό επιθυμείς

1 κούπα γάλα αμυγδάλου ή ρυζιού χωρίς γλυκαντικά

1. Βάζεις σε ένα βαζάκι όλα τα στερεά υλικά σε με την σειρά και στο τέλος προσθέτεις το φυτικό γάλα. Κλείνεις το καπάκι και βάζεις το βαζάκι στο ψυγείο και απολαμβάνεις την επόμενη μέρα ένα πολύ νόστιμο πρωινό!

Σημείωση:  Μπορείς να κάνεις πολλά τέτοια βαζάκια για όλη την εβδομάδα στο ψυγείο και έχεις ένα έτοιμο και πολύ υγιεινό πρωινό κάθε πρωί πριν ξεκινήσεις την ημέρα σου!

Use Facebook to Comment on this Post