Χταπόδι ψητό κατσαρόλαςΕπιτέλους μετά από πολύ καιρό βρήκα την ευκαιρία να μαγειρέψω κάτι ξεχωριστό! Αυτή την συνταγή την έχω από την μητέρα μου και είναι πραγματικά η πιο εύκολη συνταγή για χταποδάκι! Για πρώτη φορά την δοκιμάσαμε κάποια Μεγάλη Εβδομάδα πριν πολλά χρόνια και μας εξέπληξε με την μία με το γεγονός ότι το χταπόδι ήταν απίστευτα μαλακό και ζουμερό χωρίς ιδιαίτερη φροντίδα κατά το μαγείρεμα.

Με ένα μέτριο χταπόδι, λίγο ξύδι και καλό ελαιόλαδο μπορείς να κάνεις θαύματα! Μόλις το μαγειρέψεις μπορείς να το σερβίρεις ολόκληρο σε μια όμορφη πιατέλα ή να το κόψεις και να το συνδυάσεις με κρύα όσπρια και κομμένα λαχανικά σαν σαλάτα!

Ingredients
  • 1 μέτριο χταπόδι
  • 50 ml ξύδι
  • ελαιόλαδο
Instructions
  1. Βάλε το χταπόδι σε μια μεγάλη κατσαρόλα και σε δυνατή φωτιά για 5 λεπτά. Μετά χαμήλωσε τη φωτιά στο μέτριο για ακόμα 15 λεπτά. Με αυτό τον τρόπο το χταπόδι αρχικά θα βγάλει όλα τα υγρά του μέσα στην κατσαρόλα και θα ξεκινήσει να βράζει στο ζουμί του που λέμε.
  2. Σταδιακά το χταπόδι θα ξαναμαζέψει τα υγρά του όπότε θα πρέπει να έχεις το νού σου για να μην πιάσει στην κατσαρόλα και καεί.
  3. Μόλις δεις και εξαφανιστούν τα υγρά το τραβάς από τη φωτιά αμέσως και το περιχύνεις με το ξύδι και πριν το σερβίρεις ρίχνεις στο πιάτο ελαιόλαδο και έξτρα ξύδι αν σου αρέσει!

 

Use Facebook to Comment on this Post