Μπορεί να είχαμε καιρό να τα πούμε αλλά πιστέψτε με οι λόγος ήταν πολύ καλός!  Πριν από μερικές εβδομάδες είχα ανακοινώσει μέσα από αυτό εδώ το post ότι θα συμμετέχω σε ένα live cooking session στην ΙΚΕΑ Αεροδρομίου μαζί με άλλες αγαπημένες μου food bloggers.  Μαέστρος της εκδήλωσης ήταν ο Δημήτρης Σκαρμούτσος που μας εμψύχωνε κάθε τόσο γιατί είχαμε και μια συστολή όπως και να το δει κανείς!

skarmoutsos

Η συνταγή που μαγειρέψαμε ήταν ένα πεντανόστιμο χοιρινό τας κεμπάπ πικάντικο με φέτα ( η συνταγή σε λίγες μέρες) ! Ας ευλογήσω λιγάκι τα γένια μου και ας πω ότι του άρεσε κιόλας όπως μου είπε και πήρα και το φιλάκι μου στο τέλος! Ήταν αρκετός κόσμος εκεί, μας παρακολούθησε και μετά δοκίμασε από αυτό που φτιάξαμε με τα χεράκια μας! Ελπίζω να είχαν την ίδια άποψη και αυτοί!

IKEA1

Αν χάσατε την εκδήλωση μπορείτε να δείτε το παρακάτω βίντεο για να μάθετε κι εσείς τους παραγωγούς που συμμετείχαν:

Η γιορτή αυτή όμως δεν ήταν ένα απλό live cooking show!   Η ΙΚΕΑ, εταιρεία του Ομίλου FOURLIS, έκανε για πρώτη φορά στην Αθήνα, με μεγάλη επιτυχία, την εκδήλωση «Γεύσεις του τόπου μας». Το πάρκινγκ του καταστήματος ΙΚΕΑ Αεροδρόμιο φιλοξένησε αυτήν την εκδήλωση, για δύο ημέρες, την Παρασκευή 22 Μαΐου, με οικοδεσπότη τον Χριστόφορο Πέσκια και το Σάββατο 23 Μαΐου, με οικοδεσπότη τον Δημήτρη Σκαρμούτσο.

Στη διάρκεια της εκδήλωσης, διάφοροι τοπικοί παραγωγοί παρουσίασαν στο ευρύ κοινό ξεχωριστά ελληνικά παραδοσιακά προϊόντα, όπως ζυμαρικά, σάλτσες, μπάρες δημητριακών, βότανα, μπαχαρικά, θαλασσινά, κρασί, τσίπουρο, γλυκά και οι διάσημοι σεφ ετοίμασαν με αυτά μοναδικές τοπικές γεύσεις. Επίσης, όσοι είχαν δηλώσει συμμετοχή και κληρώθηκαν, μαγείρεψαν υπό την καθοδήγηση των έμπειρων σεφ, στα ειδικά διαμορφωμένα “Εργαστήρια Γεύσεων”.

Πρέπει να αναφέρω ότι πριν και μετά το live cooking show, δοκίμασα σχεδόν από όλα τα προϊόντα και είδα το πραγματικό μεγαλείο της ελληνικής παράδοσης!  Οι παραγωγοί που συμμετείχαν με τα προϊόντα τους ήταν οι παρακάτω:

-ROSMARINO, ΒΟΤΑΝΑ, ΑΙΘ. ΕΛΑΙΑ κτλ

ΜOΝΟΛΙΘΙ, ΒΙΟΛΟΓΙΚΑ & ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΑ ΠΡΟΪΟΝΤΑ – ΤΖΟΥΜΕΡΚΑ

-HOOPS3, ΜΠΑΡΕΣ ΔΗΜΗΤΡΙΑΚΩΝ

ΤΟ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙ ΤΗΣ ΕΙΡΗΝΗΣ, ΦΟΥΡΝΙΣΤΑ ΖΥΜΑΡΙΚΑ

ΑΡΩΓΑΙΑ, ΒΟΤΑΝΑ-ΜΠΑΧΑΡΙΚΑ

ΤΕΡΠΝΟΝ, ΖΥΜΑΡΙΚΑ

ΑΠΛΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ, ΣΑΛΤΣΕΣ-ΑΛΕΙΜΑΤΑ/ΠΑΤΕ-ΜΑΡΜΕΛΑΔΕΣ

WINES OF ATHENS, ΚΡΑΣΙ

-ELO NATURAL SOAP, ΣΑΠΟΥΝΙ

-ΣΟΦΙΑ ΤΗΣ ΦΥΣΗΣ, ΞΥΔΙ-ΠΕΤΙΜΕΖΙ

-ΑΡΙΣΤΑΙΟΣ, ΠΑΡ.ΠΡΟΙΟΝΤΑ-ΜΕΛΙ-ΚΑΠΑΡΗ-ΛΙΚΕΡ

-ΑΡΙΑΔΝΗ, ΠΑΡ.ΠΡΟΙΟΝΤΑ ΧΕΛΜΟΥ-ΖΥΜΑΡΙΚΑ-ΜΑΡΜΕΛΑΔΕΣ

-ΜΕΛΙΣΣΟΚΟΜΙΑ ΓΕΝΕΣΘΑΙ, ΜΕΛΙ

-ΚΤΗΜΑ ΜΟΥΣΩΝ, ΤΣΙΠΟΥΡΟ

-ΧΑΛΒΑΔΟΠΟΙΙΑ ΜΑΡΑΘΩΝΟΣ, ΧΑΛΒΑΣ-ΤΑΧΙΝΙ-ΑΡΤΟΠΟΙΗΜΑΤΑ

-LOKRIS, ΛΑΔΙ

-FEREIKOS, ΣΑΛΙΓΚΑΡΙΑ

STEFOS, ΑΥΓΟΤΑΡΑΧΟ-ΚΑΠΝΙΣΤΟ

ΑΓΡΟΤΗΣ, ΟΣΠΡΙΑ

ΜΑΝΙΤΑΡΟΠΡΟΪΟΝΤΑ, ΜΑΝΙΤΑΡΙΑ

Η εκδήλωση στην ΙΚΕΑ Αεροδρομίου της Αθήνας ήταν ο τελευταίος σταθμός της εκδήλωσης «Γεύσεις του τόπου μας», μετά τη Λάρισα που πραγματοποιήθηκε στις 24-25/4, τα Ιωάννινα στις 8-9/5 και τη Θεσσαλονίκη στις 15-16/5.

Με αφορμή τις συγκεκριμένες εκδηλώσεις, η ΙΚΕΑ πραγματοποίησε παράλληλη δράση και θα διαθέσει 23.000€ – το ισόποσο του 5% των εσόδων των καταστημάτων ΙΚΕΑ Θεσσαλία, Ιωάννινα, Θεσσαλονίκη και Αθήνα, από το Σάββατο κάθε εκδήλωσης – για την υποστήριξη δημοτικών βρεφικών και παιδικών σταθμών, των ευρύτερων περιοχών, με τη μορφή επίπλων και απαραίτητων ειδών.

 

 

Use Facebook to Comment on this Post